herkkureseptit.fi logo

Tiramisu Resepti

tiramisu resepti
Valmisteluaika 30 mins
Lepoaika 4 hrs
Kokonaiskesto 4 tuntia 30 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Sanasto
Keittiö: Italialainen
Reseptikurssi: Jälkiruoat
Vaikeusaste: Keskivaikea
Annokset: 6
Arvioitu hinta (€): $  10
Kalorit: 2520
Paras kausi: Sopii joka vuodenaikaan
Ainekset
  • 250 g mascarponea
  • 3 kananmunaa
  • 80 g sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 ml vahvaa kahvia (espresso on paras)
  • 1 rkl Amarettoa tai Marsalaa (valinnainen)
  • 200 g savoiardi-keksejä
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
Ohjeet
  1. 1
    Valmista kahvi

    Keitä vahva kahvi ja anna sen jäähtyä. Lisää halutessasi Amaretto tai Marsala tuomaan aitoa italialaista makua.

  2. 2
    Valmista kerma

    Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
    Vatkaa keltuaiset sokerin ja vaniljasokerin kanssa vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi.
    Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi.

  3. 3
    Vatkaa valkuaiset

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne varovasti mascarpone-seoksen joukkoon.

  4. 4
    Kokoa tiramisu

    Kasta keksit nopeasti kahvissa – niiden tulee olla kosteita, mutta ei liikaa pehmeitä.
    Lado ensimmäinen kerros vuokaan.
    Levitä päälle puolet mascarpone-kermaa.
    Toista kerrokset ja viimeistele lopulla kermalla.

  5. 5
    Viimeistely

    Tasoita pinta ja peitä vuoka.
    Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia (yön yli on parasta).
    Ennen tarjoilua siivilöi päälle runsaasti tummaa kaakaojauhetta.

Nutrition Facts

Annoksia 6

Annoskoko 150g


Määrä per annos
Kalorit 420kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 31g48%
Tyydyttynyt rasva 18g90%
Kolesteroli 140mg47%
Natrium 90mg4%
Kalium 120mg4%
Hiilihydraatteja yhteensä 25g9%
Sokerit 17g
Proteiini 6g12%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: Tiramisu Resepti,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/tiramisu-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!