herkkureseptit.fi logo

Sima Resepti

Sima Resepti
Valmisteluaika 15 mins
Kypsennysaika 5 mins
Lepoaika 72 hrs
Kokonaiskesto 72 tuntia 20 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Sanasto
Keittiö: Suomalainen
Reseptikurssi: Välipalat
Vaikeusaste: Helppo
Kypsennyslämpötila: 40  C
Annokset: 8
Arvioitu hinta (€): $  3
Kalorit: 720
Paras kausi: Kevät
Ainekset
  • 4 litra vettä
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g tavallista sokeria
  • 1 iso sitruuna
  • 1/5 tl kuivahiivaa
  • Muutama rusina (pullotukseen)
Ohjeet
  1. 1

    Kuumenna noin 2 litraa vettä, mutta älä keitä.

  2. 2

    Kaada sokerit suureen astiaan ja lisää kuuma vesi, jotta ne liukenevat.

  3. 3

    Viipaloi sitruuna ja lisää se seokseen. Kaada loput 2 litraa kylmää vettä joukkoon.

  4. 4

    Kun neste on kädenlämpöistä (35–40 °C), lisää hiiva ja sekoita kevyesti.

  5. 5

    Peitä astia liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 24–48 tuntia.

  6. 6

    Siivilöi juoma ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Lisää 2–3 rusinaa jokaiseen pulloon.

  7. 7

    Anna käydä 2–3 päivää jääkaapissa, kunnes rusinat nousevat pintaan – silloin sima on valmis.

Nutrition Facts

Annoksia 8

Annoskoko 200ml


Määrä per annos
Kalorit 90kcal
% päivittäisestä arvosta *
Natrium 5mg1%
Kalium 25mg1%
Hiilihydraatteja yhteensä 22g8%
Sokerit 21g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: sima resepti,suomalainen juoma, vappu juoma, kotitekoinen sima, perinteinen sima, fariinisokeri, sitruunasima, suomalainen keittiö, kevään juoma,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/sima-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!