herkkureseptit.fi logo

Pesto Resepti

pesto resepti
Valmisteluaika 10 mins
Kokonaiskesto 10 minuuttia
Keittiö: Italialainen
Reseptikurssi: Lounas
Vaikeusaste: Helppo
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  5
Kalorit: 180
Paras kausi: Kesä
Ainekset
  • 2 eilua kourallista tuoretta basilikaa ((noin 40 g))
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl pinjansiemeniä (voit korvata saksanpähkinöillä tai manteleilla)
  • 50 g raastettua parmesaania
  • 1 dl laadukasta extra-neitsytoliiviöljyä (noin 100 ml)
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua raikastamaan makua (Halutessasi)
Ohjeet
  1. 1
    Valmistele raaka-aineet

    Pese ja kuivaa basilikan lehdet huolellisesti. Kuori valkosipulinkynnet ja mittaa kaikki ainekset valmiiksi.

  2. 2
    Sekoita

    Laita basilika, pinjansiemenet, valkosipuli ja parmesaani tehosekoittimeen tai mortteliin.
    Aloita sekoittaminen ja lisää oliiviöljy vähitellen, kunnes koostumus on tasainen ja kiiltävä.

  3. 3
    Mausta

    Lisää suolaa, mustapippuria ja halutessasi tilkka sitruunamehua. Sekoita kevyesti ja maista — peston tulisi olla raikas, mutta täyteläinen.

  4. 4
    Tarjoile

    Tarjoa heti pastan, leivän, grillattujen vihannesten tai kalan kanssa.
    Jos et käytä heti, säilytä pestokastike lasipurkissa jääkaapissa, peitä pinnalle ohut kerros oliiviöljyä.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 50g


Määrä per annos
Kalorit 180kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 17g27%
Tyydyttynyt rasva 3g15%
Kolesteroli 5mg2%
Natrium 120mg5%
Kalium 90mg3%
Hiilihydraatteja yhteensä 2g1%
Ravintokuitu 1g4%
Proteiini 5g10%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: pesto,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/pesto-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!