herkkureseptit.fi logo

Patonki Resepti

patonki resepti
Valmisteluaika 20 mins
Kypsennysaika 25 mins
Lepoaika 90 mins
Kokonaiskesto 2 tuntia 15 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Paistaminen
Keittiö: Ranskalainen
Reseptikurssi: Aamupala
Kypsennyslämpötila: 250  C
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  2.5
Kalorit: 920
Paras kausi: Sopii joka vuodenaikaan
Ainekset
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 10 g suolaa
  • 10 g tuorehiivaa (tai 5 g kuivahiivaa)
  • 350 ml kädenlämpöistä vettä
  • halutessasi 1 rkl oliiviöljyä pinnalle
Ohjeet
  1. 1
    Valmista taikina

    Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää vähitellen vehnäjauhot ja sekoita, kunnes taikina on kimmoisa ja sileä.
    Vaivaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneella 5 minuuttia.

  2. 2
    Anna kohota

    Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunnin ajan, kunnes se on kaksinkertainen.

  3. 3
    Muotoile patongit

    Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan.
    Muotoile pitkät ja kapeat patongit ja nosta ne leivinpaperin päälle.
    Peitä ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

  4. 4
    Paista

    Kuumenna uuni 250 °C.
    Tee patonkien pintaan muutama viilto ja suihkuta uuniin hieman vettä, jotta kuoresta tulee rapea.
    Paista noin 25 minuuttia, kunnes patongit ovat kullanruskeita.

  5. 5
    Tarjoilepatonki resepti

    Anna jäähtyä ritilällä 10 minuuttia ja tarjoile lämpimänä voin tai juuston kanssa.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 100g


Määrä per annos
Kalorit 265kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 1.2g2%
Tyydyttynyt rasva 0.2g1%
Natrium 480mg20%
Kalium 115mg4%
Hiilihydraatteja yhteensä 55g19%
Ravintokuitu 2.5g10%
Sokerit 1.4g
Proteiini 8.5g17%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: patonki resepti,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/patonki-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!