herkkureseptit.fi logo

Palak Paneer Resepti

palak paneer resepti
Valmisteluaika 15 mins
Kypsennysaika 25 mins
Kokonaiskesto 40 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Hauduttaminen
Keittiö: Intialainen
Reseptikurssi: Päivällinen
Vaikeusaste: Keskivaikea
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  12
Kalorit: 1520
Paras kausi: Sopii joka vuodenaikaan
Ainekset
  • 500 g tuoretta pinaattia (tai pakastepinaattia)
  • 250 g paneer-juustoa (kuutioituna)
  • 2 rkl öljyä tai gheetä
  • 1 sipuli (hienonnettuna)
  • 2 valkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tomaattia (soseutettuna)
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl chiliä (maun mukaan)
  • 100 ml kermaa (tai kookosmaitoa)
  • Suolaa (maun mukaan)
  • Hiukan kuumaa vettä rakenteen säätämiseen
Ohjeet
  1. 1
    Valmistele pinaatti

    Kiehauta vesi suuressa kattilassa.
    Lisää pinaatti ja keitä 2–3 minuuttia.
    Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta väri säilyy kirkkaana.
    Soseuta pinaatti sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

  2. 2
    Kuullota mausteet ja aromit

    Kuumenna öljy tai ghee pannulla.
    Lisää sipuli ja paista, kunnes se on kullanruskea.
    Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista minuutin ajan.
    Lisää sitten juustokumina, kurkuma, chili ja garam masala.
    Anna mausteiden paahtua hetki, jotta aromit vapautuvat.

  3. 3
    Valmista kastike

    Lisää soseutetut tomaatit pannulle.
    Hauduta 5–7 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu ja öljy erottuu pinnalle.

  4. 4
    Lisää pinaatti

    Lisää pinaattisose kastikkeeseen ja sekoita hyvin.
    Lisää tarvittaessa hieman kuumaa vettä.
    Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

  5. 5
    Lisää paneer

    Paista paneer-kuutiot kevyesti toisella pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
    Lisää ne sitten kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia, jotta maut sekoittuvat.

  6. 6
    Viimeistele

    Lisää lopuksi kerma tai kookosmaito ja sekoita varovasti.
    Tarkista suola ja mausteet ennen tarjoilua.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 350


Määrä per annos
Kalorit 380kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 28g44%
Tyydyttynyt rasva 10g50%
Kolesteroli 60mg20%
Natrium 420mg18%
Kalium 530mg16%
Hiilihydraatteja yhteensä 12g4%
Ravintokuitu 4g16%
Sokerit 5g
Proteiini 19g38%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: palak paneer resepti,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/palak-paneer-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!