herkkureseptit.fi logo

Mustatorvisieni Pasta Resepti

Mustatorvisieni Pasta Resepti
Valmisteluaika 15 mins
Kypsennysaika 20 mins
Kokonaiskesto 35 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Paistaminen
Keittiö: Suomalainen
Reseptikurssi: Päivällinen
Vaikeusaste: Keskivaikea
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  6
Kalorit: 1920
Paras kausi: Syksy
Ainekset
  • 300 g tuoretta pastaa (esim. tagliatelle tai linguine)
  • 200 g tuoreita mustatorvisieniä tai 30 g kuivattuja
  • 1 pieni sipuli, hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
  • 1 dl valkoviiniä (tai ½ sitruunan mehu)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • uoretta persiljaa tai timjamia koristeluun (valinnainen)
Ohjeet
  1. 1
    Valmistele sienet

    Puhdista mustatorvisienet huolellisesti poistamalla neulaset ja roskat.
    Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä lämpimässä vedessä noin 20 minuuttia ja valuta hyvin.
    Silppua isot sienet pienemmiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

  2. 2
    Kuullota sipulit ja valkosipuli

    Kuumenna suuri paistinpannu keskilämmölle ja lisää voi sekä oliiviöljy.
    Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ja kuullota, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi ja tuoksu on aromaattinen.

  3. 3
    Lisää sienet ja paista

    Lisää pannulle mustatorvisienet ja paista 5–6 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja vapauttavat makunsa.
    Sekoita kevyesti, mutta älä paista liian kauan – sienet menettävät arominsa, jos ne kuivuvat liikaa.

  4. 4
    Valmista kastike

    Kaada joukkoon valkoviini (tai sitruunamehu) ja anna sen kiehua hetken, kunnes neste vähenee puoleen.
    Lisää kerma ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
    Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes se muuttuu samettisen paksuksi.

    Jos haluat syvemmän maun, lisää pieni lusikallinen sieni-liemijauhetta tai käytä sienten liotusvettä kastikkeen nesteenä. Tämä korostaa umamia ja tekee annoksesta entistä täyteläisemmän.
  5. 5
    Sekoita pasta ja viimeistele

    Keitä pasta suolatussa vedessä al dente ja valuta.
    Lisää pasta suoraan kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin, jotta kastike tarttuu tasaisesti jokaiseen pastanauhaan.
    Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja sekoita kevyesti.

  6. 6
    Tarjoile heti

    Koristele annos tuoreella persiljalla tai timjamilla.
    Tarjoile lämpimänä ja nauti metsän syvistä mauista yhdessä kerman ja pastan pehmeyden kanssa.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 250


Määrä per annos
Kalorit 480kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 27g42%
Tyydyttynyt rasva 12g60%
Kolesteroli 65mg22%
Natrium 210mg9%
Kalium 420mg12%
Hiilihydraatteja yhteensä 42g15%
Ravintokuitu 3g12%
Sokerit 4g
Proteiini 14g29%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: mustatorvisieni resepti, mustatorvisienipasta, sienipasta, metsäsienet, kermainen pasta, syksyinen resepti, suomalainen ruoka, helppo pastaresepti, sienikastike
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/mustatorvisieni-pasta-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!