herkkureseptit.fi logo

Moussaka Resepti

Moussaka Resepti
Valmisteluaika 30 mins
Kypsennysaika 45 mins
Lepoaika 10 mins
Kokonaiskesto 1 tunti 25 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Paistaminen
Keittiö: Välimerellinen
Reseptikurssi: Päivällinen
Vaikeusaste: Keskivaikea
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 6
Arvioitu hinta (€): $  15
Kalorit: 430
Paras kausi: Kesä, Syksy
Ainekset
    Munakoisokerrokseen
  • 2 suurta munakoisoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa
  • Jauhelihakastikkeeseen
  • 400 g jauhelihaa (lampaan- tai naudanlihaa)
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 400 g murskattuja tomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl oreganoa
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Tilkka oliiviöljyä
  • Bechamelkastikkeeseen
  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 500 ml lämmintä maitoa
  • Ripaus muskottipähkinää
  • 50 g raastettua juustoa (esim. parmesaania tai kefalotyriä)
  • 1 kananmuna (valinnainen, tekee koostumuksesta täyteläisemmän)
Ohjeet
  1. 1
    Valmistele munakoisot

    Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi.
    Ripottele niiden päälle suolaa ja anna seistä 15–20 minuuttia, jotta karvaus poistuu.
    Pyyhi ylimääräinen neste pois talouspaperilla.
    Paista tai grillaa viipaleet kevyesti oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmin puolin.

  2. 2
    Valmista jauhelihakastike

    Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki.
    Lisää jauheliha ja ruskista se kunnolla.
    Lisää sitten tomaatit, tomaattipyree, kaneli, oregano, suola ja pippuri.
    Hauduta miedolla lämmöllä noin 20–25 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja aromikasta.

  3. 3
    Valmista bechamelkastike

    Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
    Lisää lämmin maito vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
    Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
    Ota kattila pois liedeltä ja lisää juustoraaste (sekä kananmuna, jos käytät).

  4. 4
    Kokoa moussaka

    Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
    Lado vuokaan kerroksittain :

    • ensin kerros munakoisoja,

    • sitten puolet jauhelihakastikkeesta,

    • uusi kerros munakoisoja ja loput kastikkeesta,

    • ja lopuksi bechamelkastike päälle.
      Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

  5. 5
    Paista uunissa

    Kypsennä 180 °C:ssa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja rapea.
    Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua, jotta kerrokset asettuvat.

Nutrition Facts

Annoksia 6

Annoskoko 350g


Määrä per annos
Kalorit 430kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 28g44%
Tyydyttynyt rasva 11g56%
Kolesteroli 90mg30%
Natrium 380mg16%
Kalium 600mg18%
Hiilihydraatteja yhteensä 18g6%
Ravintokuitu 4g16%
Sokerit 7g
Proteiini 25g50%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: moussaka,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/moussaka-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!