herkkureseptit.fi logo

Majoneesi Resepti

majoneesi resepti
Valmisteluaika 10 mins
Kokonaiskesto 10 minuuttia
Keittiö: Amerikkalainen, Ranskalainen, Välimerellinen
Vaikeusaste: Helppo
Arvioitu hinta (€): €  2
Kalorit: 90
Paras kausi: Sopii joka vuodenaikaan
Ainekset
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 2.5 dl kasviöljyä (esim. rypsiöljyä)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
Ohjeet
  1. 1
    Sekoita kulhossa kananmunan keltuaiset, sinappi ja sitruunamehu (tai etikka) tasaiseksi massaksi.
  2. 2
    Lisää öljy hyvin hitaasti ohuena nauhana samalla kun vatkaat seosta sähkövatkaimella tai käsin. Varmista, että öljy sekoittuu kunnolla, jotta majoneesi emulgoituu.
  3. 3
    Jatka vatkaamista ja lisää öljyä, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Majoneesin pitäisi olla paksua ja sileää.
  4. 4
    Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
  5. 5
    Voit myös halutessasi lisätä valkosipulia, yrttejä tai muuta maustetta tuomaan lisää makua.
Avainsanat: Kotitekoinen majoneesi, majoneesi ilman kananmunaa, helppo majoneesiohje, majoneesin valmistus, nopea majoneesiresepti, majoneesi sauvasekoittimella, vegaaninen majoneesi, majoneesi resepti kananmunalla, terveellinen majoneesi, kotitekoinen majoneesi ohje,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/majoneesi-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!