herkkureseptit.fi logo

Mac and Cheese Resepti

Mac and Cheese Resepti
Valmisteluaika 5 mins
Kypsennysaika 15 mins
Kokonaiskesto 20 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Keittäminen, Paistaminen
Keittiö: Amerikkalainen
Reseptikurssi: Päivällinen
Vaikeusaste: Helppo
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 1
Arvioitu hinta (€): $  0.9
Kalorit: 570
Paras kausi: Talvi, Syksy
Ainekset
  • 50 g pastaa (esim. makaroneja)
  • 100 ml maitoa
  • 50 g raastettua juustoa (cheddar, gruyère tai sekoitus)
  • 1 ruokalusikallinen voita
  • 1 ruokalusikallinen jauhoja
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Hiukan paprikaa tai muskottipähkinää (valinnainen)
Ohjeet
  1. 1
    Keitä pasta

    Keitä pasta kiehuvassa suolatussa vedessä noin 8-10 minuuttia, kunnes se on al dente. Valuta ja laita sivuun.

  2. 2
    Valmista kastike

    Sulata voi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita noin 1-2 minuuttia, kunnes saat rouxin.

  3. 3
    Lisää maito

    Kaada maito vähitellen joukkoon ja sekoita jatkuvasti, jotta paakkuja ei synny. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike paksuuntuu.

  4. 4
    Lisää juusto

    Lisää raastettu juusto kastikkeeseen ja sekoita, kunnes se sulaa hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa paprikalla tai muskottipähkinällä.

  5. 5
    Sekoita

    Lisää keitetyt pastat juustokastikkeeseen ja sekoita hyvin, jotta pasta peittyy kastikkeella.

  6. 6
    Tarjoile

    Tarjoile kuumana ja nauti!

Nutrition Facts

Annoksia 1


Määrä per annos
Kalorit 570kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 30g47%
Natrium 600mg25%
Hiilihydraatteja yhteensä 50g17%
Ravintokuitu 2g8%
Sokerit 5g
Proteiini 20g40%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: mac and cheese resepti,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/mac-and-cheese-resepti-juustokastikepasta/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!