herkkureseptit.fi logo

Lasagne Resepti

lasagne resepti
Valmisteluaika 20 mins
Kypsennysaika 45 mins
Lepoaika 10 mins
Kokonaiskesto 1 tunti 15 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Paistaminen
Keittiö: Italialainen
Vaikeusaste: Haastava
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  180
Kalorit: 350
Paras kausi: Autumn
Ainekset
    Lihaosuus:
  • 400 g jauhelihaa (naudanliha tai sekoitus)
  • 1 sipuli, silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 400 g säilyketomaatteja
  • 2 ruokalusikallista tomaattipyreetä
  • 1 teelusikallinen kuivatettua oreganoa
  • 1 teelusikallinen kuivatettua basilikaa
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • Bechamel-kastike:
  • 50 g voita
  • 50 g jauhoja
  • 500 ml maitoa
  • Ripaus muskottipähkinää
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Muut:
  • 9-12 lasagnelevyä (astian koosta riippuen)
  • 200 g raastettua mozzarella-juustoa
  • 50 g raastettua parmesanjuustoa
Ohjeet
    Valmistele liha:
  1. 1
    Kuumenna oliiviöljy suuressa pannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se on ruskistunut. Sekoita joukkoon säilyketomaatit, tomaattipyree, oregano, basilika, suola ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia.
  2. Valmistele bechamel:
  3. 2
    Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, jotta saat rouxin. Kaada maito hitaasti samalla vatkaten, jotta vältyt paakkuuntumiselta. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla, ja anna kastikkeen hautua, kunnes se paksuuntuu.
  4. Lasagnen kokoaminen:
  5. 3
    Levitä uunivuokaan kerros lihaa, sitten kerros bechamel-kastiketta. Lisää lasagnelevyt yhteen kerrokseen. Toista, kunnes kaikki ainekset ovat loppuneet, lopeta bechamel-kastikkeeseen. Ripottele päälle mozzarella- ja parmesanjuustoa.
  6. Paistaminen:
  7. 4
    Esilämmitä uuni 180 °C. Paista lasagnea noin 30–40 minuuttia, tai kunnes se on kauniin kullanruskea ja kupliva.
  8. Tarjoilu:
  9. 5
    Anna lasagnen levätä muutama minuutti ennen leikkaamista ja tarjoamista.

Nutrition Facts

Annoksia 4


Määrä per annos
Kalorit 450kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 20g31%
Tyydyttynyt rasva 10g50%
Kolesteroli 80mg27%
Natrium 800mg34%
Kalium 600mg18%
Hiilihydraatteja yhteensä 40g14%
Ravintokuitu 3g12%
Sokerit 5g
Proteiini 25g50%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: lasagne
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/lasagne-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!