herkkureseptit.fi logo

Kesäkurpitsa Resepti

Kesäkurpitsa Resepti – paistettua kesäkurpitsaa, punasipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, viimeistelty parmesaanilla ja tuoreella basilikalla, tarjoiltuna lautasella, kevyt ja terveellinen kasvisruoka
Valmisteluaika 10 mins
Kypsennysaika 20 mins
Kokonaiskesto 30 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Paistaminen
Keittiö: Välimerellinen
Reseptikurssi: Päivällinen
Vaikeusaste: Helppo
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  4
Kalorit: 650
Paras kausi: Kesä
Ainekset
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa (noin 500 g)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni punasipuli, hienoksi viipaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 50 g raastettua parmesaania tai juustoraastetta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • tuoretta basilikaa tai persiljaa koristeluun (valinnainen)
Ohjeet
  1. 1
    Valmistele aineksetValmistele ainekset (Kesäkurpitsa Resepti )

    Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai puolikuiksi. Viipaloi punasipuli ja murskaa valkosipulinkynsi.
    Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet kevyesti talouspaperilla, jotta ne eivät päästä liikaa nestettä paistettaessa.

  2. 2
    Kuumenna pannu ja lisää öljy

    Lisää paistinpannulle oliiviöljy ja lämmitä keskilämmölle. Kun öljy on kuumaa, lisää kesäkurpitsat ja punasipulit.
    Paista noin 5–7 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa saa kevyen kullanruskean värin.

  3. 3
    Lisää mausteet ja sitruunaLisää mausteet ja sitruuna (Kesäkurpitsa Resepti )

    Lisää murskattu valkosipuli, suola, pippuri ja purista joukkoon sitruunamehua.
    Sekoita varovasti, jotta maut leviävät tasaisesti, mutta älä paista liikaa – kesäkurpitsan tulee pysyä mehevänä.

  4. 4
    Viimeistele juustolla

    Ota pannu liedeltä ja ripottele päälle raastettua parmesaania.
    Anna sen sulaa hetken, jotta saat kermaisen ja täyteläisen pinnan.

  5. 5
    Koristele ja tarjoile

    Koristele annos tuoreella basilikalla tai persiljalla.
    Tarjoile heti lämpimänä – lisukkeena, pastan kanssa tai sellaisenaan kevyenä kasvisruokana.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 200g


Määrä per annos
Kalorit 155kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 12g19%
Tyydyttynyt rasva 2g10%
Kolesteroli 5mg2%
Natrium 160mg7%
Kalium 480mg14%
Hiilihydraatteja yhteensä 6g2%
Ravintokuitu 2.5g10%
Sokerit 3.8g
Proteiini 4g8%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: kesäkurpitsa resepti, paistettu kesäkurpitsa, uunikesäkurpitsa, kesäkurpitsapihvit, kasvisruoka, kevyt resepti, terveellinen salaatti, suomalainen keittiö
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/kesakurpitsa-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!