herkkureseptit.fi logo

Falafel Resepti

falafel resepti
Valmisteluaika 15 mins
Kypsennysaika 20 mins
Lepoaika 30 mins
Kokonaiskesto 1 tunti 5 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Frigörittäminen
Keittiö: Välimerellinen
Vaikeusaste: Keskivaikea
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  6
Kalorit: 350
Paras kausi: Kevät, Kesä
Ainekset
  • 250 g kuivia kikherneitä (tai 400 g säilykekikherneitä)
  • 1 pieni sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/4 kuppia tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • 1/4 kuppia tuoretta korianteria, hienonnettuna (valinnainen)
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3-4 rkl jauhoja (kikhernejauhoja tai vehnäjauhoja)
  • Öljyä paistamiseen
Ohjeet
    Kikherneiden valmistelu:
  1. 1
    Jos käytät kuivia kikherneitä, liota niitä vedessä yön yli. Huuhtele ne sitten hyvin kylmässä vedessä. Jos käytät säilykekikherneitä, huuhtele ja valuta ne huolellisesti.
  2. Ainekset sekoitus:
  3. 2
    Lisää huuhdellut kikherneet, sipuli, valkosipuli, persilja, korianteri, kumina, suola ja pippuri monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes ainekset ovat hienoksi silputtuja mutta eivät täysin soseutuneita. Lisää leivinjauhe ja jauhot ja sekoita vielä kerran. Taikinan tulisi olla riittävän kiinteää, jotta siitä voi muotoilla palloja tai kiekkoja.
  4. Taikinan jäädyttäminen:
  5. 3
    Peitä taikina ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Tämä auttaa makujen kehittymisessä ja tekee falafeleista helpompia muotoilla.
  6. Muotoilu:
  7. 4
    Ota taikinasta pieniä annoksia ja muotoile niistä pyöreitä palloja tai litteitä kiekkoja.
  8. Paistaminen:
  9. 5
    Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Kun öljy on kuumaa, lisää falafelit varovasti pannulle. Paista niitä noin 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Poista falafelit pannulta ja laita ne talouspaperin päälle ylimääräisen öljyn poistamiseksi.
  10. Tarjoilu:
  11. 6
    Tarjoile falafelit lämpiminä esimerkiksi pita-leivän kanssa, tuoreiden vihannesten, tahinin tai jogurttikastikkeen kera. Ne sopivat erinomaisesti myös salaatin tai dippinä.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 1 (50g)


Määrä per annos
Kalorit 350kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 12g19%
Hiilihydraatteja yhteensä 55g19%
Sokerit 1g
Proteiini 12g24%

Biotiini 8 mcg

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: falafel
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/falafel-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!