herkkureseptit.fi logo

Coleslaw Resepti

Valmis Coleslaw Resepti – raikas ja kermainen kaalisalaatti, jossa hienoksi suikaloitu kaali, porkkana ja punasipuli on sekoitettu majoneesi- ja jogurttikastikkeeseen, tarjoiltuna kauniisti kulhossa.
Valmisteluaika 15 mins
Lepoaika 60 mins
Kokonaiskesto 1 tunti 15 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Sanasto
Keittiö: Amerikkalainen
Reseptikurssi: Lounas, Välipalat
Vaikeusaste: Helppo
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  4
Kalorit: 900
Paras kausi: Kesä
Ainekset
  • 400 g valkokaalia (hienoksi suikaloituna)
  • 1 suuri porkkana (raastettuna)
  • 1/2 punasipuli, ohueksi viipaloituna (valinnainen)
  • 1 pieni omena, raastettuna (tuomaan makeutta)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
Ohjeet
  1. 1
    Valmistele kasviksetPoista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja raasta pieni omena.
  2. 2
    Tee kastikeColeslawin valmistusvaihe: hienoksi suikaloitu kaali, raastettu porkkana, punasipuli ja omena asetettu kulhoon, vieressä kulho majoneesi- ja kermaviilikastiketta vispilän kanssa, raikas keittiövalo.Sekoita suuressa kulhossa majoneesi, kermaviili (tai jogurtti), etikka tai sitruunamehu, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita, kunnes kastike on tasainen ja hieman kuohkea.
  3. 3
    Yhdistä ainekset

    Lisää kulhoon kaali, porkkana, sipuli ja omena.
    Sekoita varovasti, kunnes kaikki kasvikset ovat kauttaaltaan kastikkeen peitossa.

  4. 4
    Anna tekeytyäAnna tekeytyä

    Peitä kulho ja anna coleslaw’n levätä jääkaapissa vähintään 60 minuuttia ennen tarjoilua.
    Tänä aikana maut tasaantuvat ja rakenne muuttuu rapeasta mehukkaaksi.

  5. 5
    Tarjoile ja nauti

    Sekoita vielä kerran ennen tarjoilua.
    Koristele halutessasi tuoreella persiljalla tai ruohosipulilla.
    Tarjoile grilliruoan, hampurilaisten, kanan tai kalojen lisukkeena.

    Coleslaw maistuu usein vielä paremmalta seuraavana päivänä – se säilyy jääkaapissa 2 päivää ilmatiiviissä rasiassa.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 200g


Määrä per annos
Kalorit 225kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 19g30%
Tyydyttynyt rasva 2.5g13%
Kolesteroli 10mg4%
Natrium 180mg8%
Kalium 420mg12%
Hiilihydraatteja yhteensä 11g4%
Ravintokuitu 3.2g13%
Sokerit 6g
Proteiini 2.5g5%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: coleslaw resepti, kaalisalaatti, majoneesisalaatti, amerikkalainen salaatti, grillilisuke, raikas salaatti, kesäsalaatti, helppo resepti,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/coleslaw-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!