herkkureseptit.fi logo

Butter Chicken Resepti

butter chicken resepti
Valmisteluaika 20 mins
Kypsennysaika 30 mins
Lepoaika 30 mins
Kokonaiskesto 1 tunti 20 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Hauduttaminen
Keittiö: Italialainen
Reseptikurssi: Päivällinen
Vaikeusaste: Keskivaikea
Kypsennyslämpötila: 180  C
Annokset: 4
Arvioitu hinta (€): $  10
Kalorit: 1960
Paras kausi: Talvi, Syksy
Ainekset
    Kanan marinadiin
  • 600 g kanan rintafileitä, paloina
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
  • 1/2 tl suolaa
  • Kastikkeeseen
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa (jeera)
  • 1 tl korianteria jauhettuna
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl kuohukermaa (tai kaurakermaa)
  • 1 rkl voita lopuksi
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Tuoretta korianteria koristeluun
Ohjeet
  1. 1
    Marinoi kana.

    Yhdistä jogurtti, sitruunamehu, valkosipuli, inkivääri ja mausteet kulhossa. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Peitä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia (tai yön yli, jos mahdollista).

  2. 2
    Kypsennä kana.

    Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista kananpalat kevyesti kullanruskeiksi kaikilta puolilta (ei tarvitse kypsyä täysin). Nosta sivuun.

  3. 3
    Valmista kastike.

    Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä ja kuullota sipuli. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet (garam masala, juustokumina, korianteri, kurkuma). Sekoita hetki, kunnes tuoksu on aromikas.

  4. 4
    Lisää tomaatit.

    Kaada tomaattimurska pannulle, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

  5. 5
    Sekoita kana ja kastike.

    Lisää paistetut kanapalat kastikkeeseen ja hauduta 10–15 minuuttia, kunnes kana on mureaa ja kypsää.

  6. 6
    Viimeistele.butter chicken resepti

    Sekoita joukkoon kerma ja rkl voita. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kastike on samettinen.
    Koristele tuoreella korianterilla ennen tarjoilua.

Nutrition Facts

Annoksia 4

Annoskoko 350g


Määrä per annos
Kalorit 490kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 30g47%
Tyydyttynyt rasva 12g60%
Kolesteroli 110mg37%
Natrium 560mg24%
Kalium 620mg18%
Hiilihydraatteja yhteensä 15g5%
Ravintokuitu 3g12%
Sokerit 7g
Proteiini 38g76%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: butter chicken resepti, voikana, intialainen ruoka, curry resepti, kana curry, helppo butter chicken, intialainen keittiö, suomalainen versio
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/butter-chicken-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!