herkkureseptit.fi logo

Bagel Resepti

bagel resepti
Valmisteluaika 30 mins
Kypsennysaika 20 mins
Lepoaika 90 mins
Kokonaiskesto 2 tuntia 20 minuuttia
Kypsennysmenetelmä: Paistaminen
Keittiö: Amerikkalainen
Reseptikurssi: Aamupala
Vaikeusaste: Keskivaikea
Kypsennyslämpötila: 200  C
Annokset: 6
Arvioitu hinta (€): $  4.5
Kalorit: 270
Paras kausi: Syksy
Ainekset
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1.5 tl suolaa
  • 300 ml lämmintä vettä
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 2 litra vettä
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria (keittoon)
  • 1 keltuainen (voiteluun)
  • Seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä tai auringonkukansiemeniä (valinnainen)
Ohjeet
  1. 1
    Taikinan valmistus

    Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva.
    Tee keskelle kolo ja lisää lämmin vesi sekä öljy.
    Sekoita ensin lusikalla ja vaivaa sitten käsin (tai yleiskoneella) noin 10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileä ja kimmoisa.

  2. 2
    Ensimmäinen kohotus

    Muotoile taikinasta pallo, laita se kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peitä liinalla.
    Anna kohota 1 tunti lämpimässä paikassa, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

  3. 3
    Bagelien muotoilu

    Poista ilmakuplat taikinasta ja jaa se 6 yhtä suureen osaan.
    Muotoile sileiksi palloiksi ja tee keskelle reikä sormella.
    Venytä reikää varovasti, jotta syntyy bagelin tunnusomainen muoto (noin 3–4 cm halkaisija).

    Anna taikinan levätä 15 minuuttia huoneenlämmössä

  4. 4
    Keittäminen (bagelin salaisuus)

    Kiehauta suuressa kattilassa vesi ja lisää siihen hunaja tai sokeri.
    Keitä bagelit 2 kerrallaan, noin 45 sekuntia per puoli.
    Nosta reikäkauhalla ja valuta liinan päällä.

    Tämä vaihe tekee bagelista sisältä pehmeän ja pinnalta kiiltävän

  5. 5
    Paistaminen uunissa

    Kuumenna uuni 200 °C.
    Aseta bagelit leivinpaperilla vuoratulle pellille.
    Voitele keltuaisella ja ripottele päälle halutessasi siemeniä.

    Paista 20–22 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita

  6. 6
    Jäähdytys ja tarjoilu

    Anna bagelien jäähtyä ritilällä noin 10 minuuttia.
    Nauti lämpiminä tai paahdettuina – esimerkiksi täytettynä lohella ja tuorejuustolla, avokadolla ja kananmunalla tai makeana hunajan ja voin kera.

Nutrition Facts

Annoksia 6

Annoskoko 100g


Määrä per annos
Kalorit 270kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 2.1g4%
Tyydyttynyt rasva 0.3g2%
Natrium 460mg20%
Kalium 110mg4%
Hiilihydraatteja yhteensä 55g19%
Ravintokuitu 2.3g10%
Sokerit 4g
Proteiini 9g18%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Avainsanat: Bagel Resepti,
Lue se verkossa: https://herkkureseptit.fi/reseptit/bagel-resepti/

Kiitos lukemisesta ja tuestanne! Kiinnostuksenne innostaa meitä jakamaan lisää herkullisia reseptejä. Nähdään pian keittiössä!